Påskhare ansiktsmålning

Ansiktsmålning barn föreställande påskhare.

Att måla ansikten kan vara en fantastisk aktivitet för att underhålla barn, särskilt under festliga tillfällen som påsk. Med rätt tekniker och verktyg, kan du förvandla ditt barns ansikte till en söta påskhare, full av liv och färg. Följ denna enkla, steg-för-steg-guide och du blir snabbt en expert på ansiktsmålning i form av en påskhare.

Vad du behöver för att göra en påskhare ansiktsmålning

För att komma igång med ansiktsmålningen, behöver du följande verktyg:

  • Ansiktsfärger: Du behöver färger i olika nyanser, inklusive vit, svart, rosa och brun.
  • Penslar: Ett sortiment av penslar i olika storlekar kommer att behövas för att skapa olika effekter och detaljer.
  • Svamp: En makeup-svamp kan vara mycket användbart för att applicera större mängder färg.
  • Ansiktsglitter: Om du vill lägga till lite extra gnista, kan du också köpa ansiktsglitter.
  • Skål med vatten: För att tvätta penslarna mellan olika färger.
  • Pappershandduk: För att torka penslarna mellan tvättar.

Förberedelser

Innan du börjar måla, se till att barnets ansikte är rent och fritt från oljor och smuts. Använd en mild tvål och varmt vatten för att tvätta ansiktet och torka det med en ren handduk. Med torrt och rent hud som duk, är du nu redo att sätta igång med ditt konstverk.

Steg för steg guide

Steg 1: Måla ansiktet vitt

Ansiktsmålning - Steg 1: Måla ansiktet vitt.

Använd svampen för att applicera vit färg över hela barnets ansikte, men undvik ögonområdet. Lämna utrymme runt munnen för nos och morrhår. Låt färgen torka innan du går vidare till nästa steg.

Steg 2: Rita ansiktets konturer

Rita ansiktets konturer

Använd en fin pensel och brun färg för att rita konturerna av påskharens mun, kinder och uttryck. Var försiktig med att inte applicera för mycket färg på en gång. Det är alltid bättre att använda mindre mängder färg och bygga upp den gradvis.

Steg 3: Fyll i detaljerna

Använd rosa färg på kinderna. Använd svart färg för att rita konturer av harens ögon, och rosa eller svart för att färga påskharens nos. Innan du går vidare till nästa steg, se till att färgen torkar helt.

Fyll i detaljerna på ansktsmålningen

Steg 4: Måla kaninens morrhår

Med en svart pensel, måla kaninens morrhår. Ta din tid för att försäkra dig om att varje linje är jämnt målad. Måla en lodrät svart linje från nosen ner till munnen (se bild nedan).

Måla kaninens morrhår för ett färdigt resultat av ansiktsmålningen

Steg 5: Slutliga detaljer och glitter

För de sista detaljerna, lägg till några vita prickar med vit färg på kinderna och runt ögonen för att ge en större effekt och gnista till påskharen. Om du vill kan du nu applicera lite ansiktsglitter för att ge haren lite extra glans och glamour.

Fin ansiktsmålning påskhare

Ansiktsmålning är rolig och enkel, och du kan anpassa denna design enligt ditt barns önskemål. Genom att följa dessa enkla steg, kan du snabbt bli en expert på att skapa en påskhare ansiktsmålning. Glöm inte att alltid tvätta bort ansiktsfärgen noga innan barnet går och lägger sig.

Läs även vår sida om påskhare dräkt för barn.

Lycka till!